Nederlandse Drinkwater Instituut claimt onwaarheden over kwaliteit drinkwater

Luister hier de Radar Radio uitzending over: 'Nederlandse Drinkwater Instituut claimt onwaarheden over kwaliteit drinkwater.' Met Vewin reactie.

Luister het fragment
NU.NL: Onthulling watertappunt door Koning Willem-Alexander

Op 12 april onthulde Koning Willem-Alexander een watertappunt in het kader van de Koningsspelen. De 10 drinkwaterbedrijven werkten samen met de Koningsspelen omdat het thema dit jaar ‘water drinken’ was...

Bekijk de video
Vewin bij Reporter Radio

Senior beleidsmedewerker Mirja Baneke van Vewin was te horen in de uitzending van Reporter Radio over wat gedaan kan worden om de normen voor de grond- en oppervlaktewaterkwaliteit te halen.

Luister het fragment
Vewin in Nieuwsuur over btw-verhoging

Peter van der Velden (voorzitter Vewin) legt in Nieuwsuur uit dat ‘de maat vol is’ bij de waterbedrijven als het gaat om de btw-verhoging op drinkwater.

Bekijk de video
Opinie: Meer btw op gezond en duurzaam drinkwater is niet van deze tijd

Hans de Groene roept in Trouw het kabinet op om drinkwater niet nog zwaarder te belasten.

Bekijk het artikel

Publicatie uitgelicht

Waterspiegel nr. 2. 2019
In deze editie:
Waterspiegel 2 heeft als hoofdartikel een interview met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). We blikken met een paar partijen uit de ‘droogtekolom’ terug op de afgelopen zomer en besteden onder meer aandacht aan de onthulling van een watertappunt door Koning Willem-Alexander, geothermie en de rol van provincies voor de drinkwatervoorziening.
Lees de waterspiegel

Twitter feed