Nieuws

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiƫn, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies
Overzicht 2023
Eerste richtingen voor nieuwe Nota Ruimte in contourennotitie
19 oktober 2023

Op 6 oktober heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) de contourennotitie van de nieuwe Nota Ruimte naar de Tweede Kamer gestuurd. De Nota Ruimte moet als nieuwe nationale omgevingsvisie de NOVI uit 2020 gaan vervangen.

Lees verder
Staalkaart voor gemeenten: Drinkwater in het Omgevingsplan
27 september 2023

Vewin heeft de staalkaart Drinkwater in het Omgevingsplan gepubliceerd. Deze staalkaart is een hulpmiddel voor gemeenten om drinkwaterbelangen goed te kunnen borgen in het omgevingsplan.

Lees verder
Nieuwe uitgave Handboek Omgevingswet
29 maart 2023

Vewin heeft het 'Handboek Omgevingswet voor een duurzame veiligstelling van de openbare drinkwatervoorziening' opnieuw geactualiseerd. Dit handboek ondersteunt drinkwaterbedrijven (en overheden) bij het in de praktijk omgaan met de Omgevingswet die op 1-1-2024 in werking treedt.

Lees verder