Nieuws

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiën, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies
Overzicht 2015
Nederlands-Belgische samenwerking voor reststoffen waterleidingbedrijven van start
24 december 2015

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, treedt met ingang van 2016 toe als aandeelhouder van Reststoffenunie Waterleidingbedrijven B.V. in Nederland. Deze organisatie, opgericht in 1995 door de Nederlandse drinkwaterbedrijven, ontwikkelt duurzame markten voor reststoffen uit drinkwater.

Lees verder
Precariobelasting zal in 2016 met 27% fors stijgen
18 december 2015

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de opbrengst van gemeentelijke heffingen in kaart gebracht. Uit deze inventarisatie blijkt dat komend jaar de precariobelasting ten opzichte van 2015 met 27% zal stijgen.

Lees verder
Directeur WML Ria Doedel benoemd tot vice-voorzitter CEEP Water-Taskforce
17 december 2015

​Mevrouw H. (Ria) Doedel is tijdens de Algemene Vergadering van CEEP op dinsdag 15 december te Brussel benoemd als vice-voorzitter van de Water Taskforce. CEEP, het Centre of Employers and Enterprises providing Public Services is een brede Europese belangenorganisatie.

Lees verder
​Waterspiegel 5: ‘Inzet op verbetering waterkwaliteit’
14 december 2015

​Waterkwaliteit krijgt steeds meer aandacht in de politiek en bij de Rijksoverheid. “Tussen alle onderwerpen waar ik als minister verantwoordelijk voor ben, neemt water een speciaal plekje in. Ik vind het belangrijk dat iedereen weet hoe bijzonder het is dat er elke dag schoon water uit de kraan komt. Dat dat niet vanzelfsprekend is en dat daar degelijk heel hard aan gewerkt wordt”, aldus minister...

Lees verder
Nieuw Nationaal Waterplan: slimmer verbinden van water en ruimte
14 december 2015

Nederland heeft een nieuw Nationaal Waterplan. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) hebben voor de komende 6 jaar vastgelegd hoe Nederland zich verdedigt tegen het water, hoe het water schoner wordt en hoe Nederland klimaatbestendig en waterrobuust wordt ingericht.

Lees verder