Nieuws

 

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiƫn, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies

Overzicht 2015

27 november 2015
Wetgevingsoverleg Water: Schoon Water hoog op de agenda

Op 30 november vindt het Wetgevingsoverleg Water plaats in de Tweede Kamer. Vewin vraagt in aanloop naar dit WGO bij de woordvoerders van de deelnemende Tweede Kamerfracties de aandacht voor een aantal onderwerpen. Schoon water is en blijft topprioriteit voor Vewin.

Lees verder
27 oktober 2015
Omgevingswet in de Eerste Kamer

Op dit moment neemt het drinkwaterbedrijf in Limburg nog steeds geen Maaswater in voor de productie van drinkwater. Afgelopen zomer is er door een langdurige lozing van pyrozool in de Maas, de drinkwatervoorziening in belangrijke delen van het land ernstig onder druk komen te staan

Lees verder
1 juli 2015
Amendement omgevingswet betere bescherming drinkwatervoorziening aangenomen

Met het aannemen van het amendement De Vries/ Van Veldhoven door de Tweede Kamer vandaag is de drinkwatervoorziening beter duurzaam beschermd.

Lees verder
29 mei 2015
Amendement voor betere bescherming drinkwatervoorziening

Albert de Vries (PvdA) en Stientje van Veldhoven (D66) hebben bij het wetgevingsoverleg over de nieuwe omgevingswet invulling gegeven aan de wens van Vewin om de openbare drinkwatervoorziening als nationaal belang beter te beschermen.

Lees verder
29 januari 2015
RIVM rapport: zorg over de kwaliteit van de bronnen

Uit een RIVM rapport blijkt, dat er reden is tot zorg over de kwaliteit van de bronnen voor drinkwater. Vewin: goede normen voor grond- en oppervlaktewater zijn van belang voor de veiligstelling van een duurzame drinkwatervoorziening in Nederland.

Lees verder