2e Nationale WaterSpaarders Dag: 5 minuten in actie voor energiebesparing
Terug 26 augustus 2015

2e Nationale WaterSpaarders Dag: 5 minuten in actie voor energiebesparing

​Op donderdag 3 september a.s. vindt de 2e Nationale WaterSpaarders Dag plaats op en rond het Plein in Den Haag. Ruben Nicolai presenteert het evenement waar ook prinses Laurentien, minister Stef Blok, vertegenwoordigers uit de energie- en watersector, politici, WaterSpaarders Ambassadeurs en Haagse schoolkinderen aan deelnemen. Vewin is namens de drinkwaterbedrijven partner van WaterSpaarders en is aanwezig bij de 2e Nationale WaterSpaarders Dag.

De Nationale WaterSpaarders Dag maakt de landelijke beweging zichtbaar waarbij kinderen samen met hun gezin energie besparen door niet langer dan 5 minuten te douchen. In Den Haag wordt op 3 september op ludieke wijze duidelijk gemaakt hoe lang vijf minuten is (met o.a. Humberto Tan, Tako Rietveld, Jamai Loman en Pieter van den Hoogenband).

WaterSpaarders komt voort uit de wens van kinderen om zelf iets te doen om klimaatverandering tegen te gaan en de natuur te behouden. 30.000 kinderen doen inmiddels mee met WaterSpaarders. Door het “gewoon te doen en volhouden” zoals de kinderen aangeven, wordt duidelijk dat energiebesparing thuis eigenlijk heel gemakkelijk is en dat heel Nederland mee kan doen.
Nederlanders douchen nu gemiddeld negen minuten. Een besparing van vier minuten door alle Nederlanders staat gelijk aan jaarlijks 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water of de CO2 uitstoot van 763.000 auto’s. Een gezin van vier personen bespaart door 5 minuten te douchen zo’n 220 euro per jaar.

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht