Drinkwater & gezondheid centraal in Waterspiegel Special
Terug 13 juni 2016

Drinkwater & gezondheid centraal in Waterspiegel Special

De Waterspiegel special Gezondheid is uit! In dit dikke themanummer van ons opinieblad schenken we aandacht aan de bijzondere relatie die schoon drinkwater en gezondheid met elkaar hebben.

Walter van der Meer, voorzitter van de Stuurgroep Bronnen & Kwaliteit benadrukt het belang van permanente aandacht voor schone bronnen voor een goed eindproduct drinkwater. Van der Meer: ‘Een bronaanpak is altijd beter dan een ‘end-of-pipe’-oplossing: het is efficiënter en legt de verantwoordelijkheid waar die hoort, vooraan in de keten, bij de veroorzaker van het probleem. We recyclen in Nederland batterijen door ze te laten inzamelen door gebruikers. We gaan ze niet met allerlei dure technieken aan het einde van het traject uit een enorme afvalberg vissen, of erger nog: laten ze in het milieu terecht komen. Waarom zou je dat met water anders doen?’

Gastcolumnist Jan Peter van der Hoek (hoogleraar Drinkwatervoorziening, TU Delft en hoofd Strategisch Centrum bij drinkwaterbedrijf Waternet) blikt vooruit en terug op bedreigingen en incidenten en geeft zijn visie op gezondheid & drinkwater.
Bernd Kroon (Aqualab Zuid) onderstreept het belang van goede monitoring en Josan Meijers (IPO) en Ingrid ter Woorst (Unie van Waterschappen) komen aan het over de Delta-aanpak Waterkwaliteit.

Verder wordt de relatie drinkwater & gezondheid uit allerlei invalshoeken belicht en leest u onder meer interviews met Nicolette Rigter (GGD), Els van Schie (RIVM), Hugo Gastkemper (RIONED), John Hin (Rijkswaterstaat), Erben Wennemars (JOGG), André Rouvoet (Zorgverzekeraars Nederland), Gerda Feunekes (Voedingscentrum) en olympisch surfer Dorian van Rijsselberghe. Uiteraard ontbreekt ook het internationale aspect van drinkwater & gezondheid in dit nummer niet en peilen we de reacties op onze waterstelling waarin deze keer aandacht is voor de doelgroep ouderen.     

Lees de Waterspiegel Special Gezondheid.

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht