Drinkwatersector publiceert lobby-punten nieuwe politieke jaar
Terug 21 september 2016

Drinkwatersector publiceert lobby-punten nieuwe politieke jaar

​​‘Neem vooraan in de geneesmiddelenketen maatregelen zodat medicijnresten niet in drinkwaterbronnen terecht komen.’, ’Sluit in de Structuurvisie Ondergrond mijnbouw uit in waterwingebieden.’ en ‘Neem bescherming van het nationale belang drinkwatervoorziening op in bestuursmaatregelen.’ Deze en vele andere standpunten staan beschreven in de Vewin lobby-agenda 2016-2017, die vandaag verschijnt.
Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland, behartigt al vele jaren de belangen van de Nederlandse drinkwaterbedrijven in Den Haag en Brussel. De lobby-agenda verschijnt jaarlijks bij de start van het nieuwe politieke jaar. Hij laat zien waar de drinkwatersector voor staat en wat de belangrijkste standpunten zijn op tal van onderwerpen die een relatie hebben met de drinkwatervoorziening waaronder mijnbouw, gewasbeschermingsmiddelen, bodemverontreiniging, belastingen en cyber security. De Haagse standpunten zijn ingedeeld naar ministerie en de Brusselse standpunten zijn te vinden onder het kopje Europese Unie.
De Nederlandse drinkwaterbedrijven zijn in publieke handen en voeren een wettelijke taak uit. Zij leveren 24 uur per dag schoon, gezond en lekker kraanwater, dat wereldwijd bekend staat om zijn topkwaliteit.

Bekijk de Vewin Lobby-agenda 2016-2017 online

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht