Extra kraanwater als gezonde dorstlesser

Terug 17 augustus 2012

Extra kraanwater als gezonde dorstlesser

Het komende weekend is het met tropische temperaturen goed om vaker naar de kraan te lopen of een extra bidon gevuld met kraanwater mee te nemen naar het strand. Gewoonlijk drinken mensen 0,6 liter kraanwater per dag, bij deze hoge temperaturen kunnen we wel wat extra’s gebruiken.  Het warme weer vraagt namelijk meer energie, dus ook meer vocht. Kraanwater is een goede, goedkope en gezonde dorstlesser, daar drink je nooit te veel van bij warm weer.

Gebruik sporters
Vooral sporters moeten extra drinken. In de laatste Waterspiegel geeft Floris Wardenaar, diëtist en voedingsexpert van NOC*NSF aan, dat een half uurtje hardlopen met gemak een liter vocht kost en daarmee het drinken van voldoende water ‘extreem belangrijk’ is. De komende dagen zal de temperatuur ook meer energie van ons vragen waardoor goed drinken raadzaam is. Daarnaast is het van belang dat ouderen, automobilisten en jonge kinderen voldoende drinken om uitdroging te voorkomen en de concentratie op peil te houden.

Gebruik in Nederland
Uit Vewin onderzoek naar watergebruik thuis met de gelijknamige titel ‘Watergebruik Thuis’ blijkt, dat een Nederlander gemiddeld  1,8 liter vocht per dag drinkt. Dit is opgebouwd uit 0,6 liter kraanwater en 1,2 liter thee en koffie.

 

Delen via: