Fototentoonstelling Power of Water geopend
Terug 8 september 2014

Fototentoonstelling Power of Water geopend

Tijdens het Utrechtse Uitfeest op zondag 7 september is de tentoonstelling Power of Water geopend door Arjen Frentz, plaatsvervangend directeur Vewin en Henk Ovink, hoofd van Rebuild by Design en adviseur van de Presidential Hurricane Sandy Rebuilding Task Force. Het foto-evenement Power of Water toont  werk van (inter)nationale fotografen over het belang van water. Te zout, te droog, te nat, te weinig, te vuil, dreigend, gecultiveerd, megalomaan, poëtisch, grondrecht of niet, van wie is water eigenlijk? En wat als het er niet meer is? Er spelen allerlei dringende waterzaken die ons persoonlijk kunnen raken, ook al liggen we er in Nederland niet direct wakker van omdat we erop vertrouwen dat alles goed is geregeld. De series uit Power of Water laten zien dat water een eerste levensbehoefte is en niet stopt bij landsgrenzen. Vewin ondersteunt de tentoonstelling Power of Water, omdat het water van verschillende kanten laat zien, omdat het aanzet tot nadenken over water. Ook over kraanwater, dat wij zo gewoon vinden, maar toch eigenlijk heel bijzonder is.

Power of Water neemt je mee langs kleine waterfeiten over ons eigen watergebruik naar het epische wereldwijde watergebruik, maar ook het water-mismanagement in China en de grote en kleine disputen rondom vijf grensoverschrijdende rivieren. Van de Nederlandse waterwerken bij nacht, wanneer wij op ons kwetsbaarst tot de poëtische onderwaterwereld in Zeeland. De bedreigde Missisipi-Delta en Europese kust, van waterschaarste in Israël tot de invloed van water op de Nederlandse volksaard. De fotografen laten ons allemaal – zowel binnen bij FOTODOK als buiten op het Domplein - met uitdagende fotografie op een andere manier over water nadenken.

Power of Water toont werk van Kael Alford (USA), Benoit Aquin (CAN), Edward Burtynsky (CAN), Elspeth Diederix (NL), Anne Geene (NL), Marie-José Jongerius (NL), Carl de Keyzer (BE), Disputed Waters (o.a. Johannes Abeling en Ronald de Hommel), Jan Rosseel (BE), Niels Stomps (NL) en Brian Voermans (NL). De tentoonstelling is te zien van 7 september tot en met 26 oktober in Utrecht.

Klik hier om naar de website van Fotodok te gaan

Klik hier om direct naar de tentoonstelling-pagina van Power of Water op Fotodok.org te gaan

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht