Hittegolf: drink voldoende kraanwater
Terug 29 juni 2015

Hittegolf: drink voldoende kraanwater

Naar verwachting gaat dinsdag het Nationaal Hitteplan van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in. In het plan staan verschillende maatregelen en tips die helpen tijdens hoge temperaturen. Het KNMI verwacht dat de maximumtemperatuur vanaf dinsdag zeker vier dagen lang boven de 27 graden uitkomt.

Het is belangrijk om voldoende kraanwater te drinken. Kraanwater is zonder twijfel de goedkoopste dorstlesser, die ook nog eens goed voor je is. Het bevat allerlei mineralen die ons lichaam nodig heeft en geen suiker, zoetstoffen, vet of kleurstoffen. De Nederlandse drinkwaterbedrijven leveren kraanwater van superkwaliteit. Je kan het altijd uit de kraan tappen; makkelijk en goedkoop.

In het plan staat dat het belangrijk is water te drinken ook als mensen geen dorst hebben. Door de hitte wordt ongemerkt veel vocht verloren door transpiratie. Dorstgevoel treedt op wanneer meer dan 2% van je lichaamsgewicht aan water wordt onttrokken aan de weefsels. Het lichaam heeft dan al een tekort aan vocht. Wacht dus niet tot je dorst krijgt, maar drink regelmatig een glas kraanwater.

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht