Karl Falkenberg: EU droogtesituatie en waterschaarste flink verslechterd

Terug 16 juli 2011

Karl Falkenberg: EU droogtesituatie en waterschaarste flink verslechterd

Karl Falkenberg, Directeur General van DG Milieu van de Europese Commissie, heeft aangegeven dat de droogtesituatie en waterschaarste in de Europese Unie flink is verslechterd. Dit zei hij tijdens de presentatie van het Third Follow Up report van de Europese Commissie over waterschaarste en droogte. Steeds meer EU regio’s kampen met waterschaarste en droogte. 

Droogte en waterschaarste
Uitzondering zijn landen in Noord-Europa en de dunbevolkte gebieden. Echter, Nederland België en Groot-Brittannië maken de ergste droogte in de recente jaren door. Tsjechië, Malta en Cyprus kampen met waterschaarste. Frankrijk, Hongarije, Portugal, Spanje en Groot-Brittannië kampen juist met droogte. Naast dat dit een milieuprobleem is, heeft het ook verstrekkende gevolgen voor economie, landbouw, industrie en concurrentie positie van de EU.

Blueprint 
Falkenberg gaf aan dat waterschaarste en droogte een groot onderdeel is van de blueprint waar de Europese Commissie nu aan werkt. De Europese Commissie wil eerst deze Blueprint afwachten voordat men met concrete maatregelen zal komen. Hij beloofde het Europees Parlement nauw te betrekken bij eventuele vervolgstappen. Bureau Brussel van Vewin houden dit onderwerp nauwlettend in de gaten.
                                                                                                                                 
                                                                                                                                          Karl Falkenberg

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht