Koninklijk bezoek aan drinkwatersector

Terug 10 augustus 2012

Koninklijk bezoek aan drinkwatersector

Prins Willem Alexander en Prinses Maxima zullen 15 september het nieuwe activiteitencentrum van Dunea in Meijendel openen. Het bezoekerscentrum is verbouwd en biedt diverse natuuractiviteiten in de duinen. De opening vindt plaats op de georganiseerde Natuurfeestdag in Wassenaar.

De koninklijke opening
De prins staat bekend om zijn inzet voor water en natuur. Door deze opening laat de prins van Oranje zien hoe belangrijk het delen van kennis over water en natuur is. De opening van het centrum zal op 15 september om 11.30 plaatsvinden waarna ook de nieuwe naam bekend wordt gemaakt.

In het nieuwe en grotere bezoekerscentrum wil Dunea het belang van natuur en milieu doorgeven aan toekomstige generaties. Het bezoekerscentrum laat zien welke dieren en planten er in de duinen leven en hoe deze beschermd worden.

Het centrum van Dunea
Het voormalige bezoekerscentrum is verbouwd tot activiteitencentrum. Hier worden thema’s behandeld als het proces van waterwinning, waterzuivering en distributie. Het wordt een bezoekerscentrum voor jong én oud waar beleven voorop staat, op een plek met een bijzondere natuur en cultuurgeschiedenis.

Natuurfeestdag
Dunea organiseert al vijf jaar de jaarlijkse Natuurfeestdag. Deze vindt plaats in Meijendel waarbij kinderen op een speelse manier kennis over natuur en water wordt bijgebracht. Ook voor de volwassenen is er veel te doen bij de informatiemarkt en diverse kraampjes.

Meijendel is het grootste duingebied waarvan een deel vrij toegankelijk is voor recreatie door het publiek. Het nieuwe centrum biedt informatie over waterwinning in de duinen en natuurbeheer. Naast de gebruikelijke thema-excursies worden er nu ook workshops, lezingen en andere activiteiten georganiseerd.


 

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht