Nationaal Watertraineeship zet talenten in de schijnwerpers
Terug 5 augustus 2020

Nationaal Watertraineeship zet talenten in de schijnwerpers

Het Nationaal Watertraineeship stoomt afgestudeerde hbo- en wo-studenten klaar voor een betekenisvolle carrière in de watersector van de toekomst. Door trainees zowel inhoudelijk als persoonlijk te begeleiden, leren ze het vak én zichzelf goed kennen. Onderdeel van het traineeship is een baan bij een organisatie in de watersector. Olivier Kramer werkt sinds januari bij Vewin en volgt tegelijk dit traineeship.

 In mei lanceerde het NWT de campagne #Watertraineevanstart. Het doel daarvan was om drie talenten binnen een maand aan een baan te helpen. En dat is gelukt, vertelt Jaap Feil, oprichter van het NWT. "De drie talenten hebben allemaal een baan gevonden. En om eerlijk te zijn: dat ging makkelijker dan we op voorhand dachten, ook al was het midden in de coronacrisis. Kennelijk biedt de watersector starters ook in deze tijd volop kansen. Daarom hebben we besloten om de campagne een zomers vervolg te geven. Maar deze keer zetten we hoger in; we gaan nu op zoek naar werkplekken voor vijftien talenten."

In de kijker spelen

De opzet van de campagne blijft grotendeels hetzelfde: het NWT biedt de watertalenten alle ruimte en middelen om zichzelf online te presenteren. Die schijnwerpers moeten ervoor zorgen dat ze zich in de kijker spelen bij organisaties in de watersector. Feil: "De vijftien talenten hebben allemaal veel potentie en dromen van een betekenisvolle carrière. Of het ons gaat lukken om ze voor oktober aan een baan te helpen? Daarin heb ik net als de vorige keer alle vertrouwen. Niet in de laatste plaats omdat de campagne breed gesteund wordt door de Unie van Waterschappen, Vewin, Stichting RIONED, Hoogwaterbeschermingsprogramma, KNW Waternetwerk en het Human Capital programma van de Topsector Water."

Olivier Kramer werkt tijdens zijn traineeship bij Vewin

Een van die talenten uit het NWT is Olivier Kramer. Hij werkt inmiddels vijf maanden bij Vewin als junior adviseur public affairs en volgt dus tegelijk het Nationaal Watertraineeship. Olivier: "Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Het leert me veel over het politiek-bestuurlijke krachtenveld in Den Haag en ik ben blij dat ik vanuit Vewin mijn steentje bij kan dragen aan een duurzame drinkwatervoorziening voor Nederland. Deze ervaring gun ik mijn collega's uit het traineeship ook."

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht