Nominatie drinkwatersector voor reclameprijs

Terug 10 april 2012

Nominatie drinkwatersector voor reclameprijs

Vewin en de drinkwaterbedrijven Waternet en PWN zijn met de actie ‘Grachtwaterbar’ genomineerd voor een ADCN-lamp van de Art Directors Club Nederland. Op 30 oktober jl. dronken honderden voorbijgangers op het Koningsplein in Amsterdam heerlijk grachtwater, gezuiverd door een mobiele zuiveringsinstallatie, de Perfector-E. Met deze publieksactie onderstreepte de drinkwatersector tijdens de International Waterweek Amsterdam dat water uit de kraan heel bijzonder is. Iedere dag komt uit elke kraan in Nederland het beste drinkwater van Europa, iets waar we veel te weinig bij stil staan. De actie stond volop in de schijnwerpers van de media en  leverde positieve reacties uit hele land op. De grachtwaterbar was een initiatief van de drinkwaterbedrijven en werd uitgevoerd door Reclamebureau Dawn uit Amsterdam.

Art Directors Club Nederland

De Art Directors Club Nederland (ADCN) is in 1966 opgericht en heeft als belangrijkste activiteiten het toekennen van de Reclame Jaarprijzen en het uitgeven van het Reclame Jaarboek. De ADCN-lamp is de reclamevakprijs met de langste traditie in Nederland en staat hoog aangeschreven. Jaarlijks wordt reclame- en design werk van het voorafgaande jaar door diverse jury's beoordeeld. Elke jury kent binnen zijn categorie de prijzen toe, die tijdens de uitreiking  - donderdag 26 april a.s. – bekend worden gemaakt. Voor de overige nominaties wordt verwezen naar de website van ADCN.

Mobiele waterzuivering
De Perfector-E is een compacte mobiele waterzuivering die door PWN, waterbedrijf Noord-Holland is ontwikkeld om uit (zoet) oppervlaktewater 100% betrouwbaar drinkwater te maken. Het apparaat wordt ingezet bij rampen waarbij de kwaliteit van drinkwater, en daarmee de veiligheid van de bevolking, ernstig onder druk staat.

Kwaliteit grachtwater
Het water in de Amsterdamse grachten is nog nooit zo schoon geweest als nu. Het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet wil de kwaliteit steeds verder verbeteren. In de afgelopen jaren heeft Waternet de lozingen aangepakt en zijn woonboten op de riolering aangesloten.

Zie hier de video over de Grachtwaterbar:

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht