Ondertekening 'Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie' voor robuuste infrastructuur
Terug 9 oktober 2014

Ondertekening 'Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie' voor robuuste infrastructuur

​Vewin directeur Renée Bergkamp heeft 9 oktober de 'Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie' getekend. Doel van de intentieverklaring is: werken aan een toekomstbestendig stedelijk gebied, waterveilig en het bestand zijn tegen extreem nat, warm of droog weer. De samenwerkende partners zijn overheden, waterschappen, provincies, netbeheerders en drinkwaterbedrijven.

Drinkwaterinfrastructuur

Bergkamp: ‘In Nederland ligt 119.000 kilometer drinkwaterinfrastructuur. Voor de drinkwatersector is het van groot belang dat deze infrastructuur bestand is tegen de impact van klimaatverandering, mede gezien het volksgezondheidsaspect. Met deze intentieverklaring spreken we af dat we de impact van klimaatverandering op het drinkwaternetwerk analyseren en zo nodig maatregelen nemen voor behoud van een robuuste infrastructuur.’

Festival Ruimtelijke Adaptatie

De ondertekening vond plaatst tijdens het Festival Ruimtelijke Adaptatie in Utrecht. Tijdens dit festival werden kennis en partijen rond het thema ruimtelijke klimaatadaptatie verbonden met als insteek: praktijkgericht en toepasbaar.

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht