Record watergebruik tijdens warmste weekend

Terug 20 augustus 2012

Record watergebruik tijdens warmste weekend

Het afgelopen weekend bracht naast een hitterecord ook een waterverbruik record met zich mee. Veel waterbedrijven hebben het afgelopen weekend veel meer watergebruik geregistreerd dan gemiddeld in andere weekenden. Voor sommige waterbedrijven was het afgelopen weekend zelfs een record.

Limburg
De temperatuur liep het hoogst op in Limburg, waar de inwoners volgens het KNMI het afgelopen weekend een regionale hittegolf doormaakten. Het waterbedrijf WML registreerde daardoor een plus van 25 procent. 

Oasen en Brabant Water

Voor Waterbedrijf Oasen (Gouda en omstreken) en Brabant Water  was afgelopen zaterdag de recorddag van 2012. Oasen levert normaal 120.000 kuub op een zaterdag. Afgelopen zaterdag liep dit op tot  140.000 kuub, waarmee ook zij 16 procent meer water leverden. Voor Brabant Water is de afzet van 500.000 kuub per dag gebruikelijk. Zaterdag gaf de teller 662.430 kuub aan, 32 procent meer dan gemiddeld.

Kust
Aan de kust konden toeristen genieten van een heerlijk glaasje kraanwater. Waterbedrijf Dunea, dat water levert in verschillende badplaatsen, registreerde deze dag met een totaalverbruik van 232.266 kuub als recorddag van 2012. Voor Dunea nog geen overall recorddag, die stamt uit juli 2006. Toen werd 253.200 kuub genoteerd.

Noorderzon festival  Groningen
In Groningen vond Noorderzon festival plaats. 4 mobiele tappunten van Waterbedrijf Groningen werden continu  door bezoekers gebruikt: Meer dan 15.000 milieuvriendelijke bekertjes zijn er in twee dagen doorheen gegaan met een navenant waterverbruik  als gevolg.

WMD en Evides: geen pieken
Alhoewel het waterbedrijf in Drenthe, WMD, wel meer water afzette, bleek dat de natte zomer het sproeien van de tuinen minder nodig maakte, waardoor de pieken in dat gebied uitbleven. Ook Evides (Zuid-Holland Zuid, Zeeland en de Brabantse Wal) heeft geen bijzonderheden waargenomen.

Delen via: