Riksta Zwart nieuwe directeur Waterbedrijf Groningen
Terug 18 april 2014

Riksta Zwart nieuwe directeur Waterbedrijf Groningen

​Gisterenmiddag heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van Waterbedrijf Groningen ingestemd met de voorgenomen benoeming van Riksta Zwart als nieuwe directeur. Zij volgt Henk de Kraa op die in 2012 is aangetreden als interim directeur. Als de Algemene Vergadering van Aandeelhouders akkoord gaat met de benoeming, zal Zwart per 1 augustus 2014 in dienst treden bij het waterbedrijf.

Riksta Zwart
Riksta Zwart (1968), van oorsprong juriste, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de energiesector. Bij Essent heeft zij meer dan 10 jaar in leidinggevende functies bij diverse bedrijfsonderdelen gewerkt. Het afgelopen anderhalf  jaar begeleidde zij als zelfstandig adviseur en projectleider bij onder meer de gemeente Groningen, duurzame warmteprojecten. Daarnaast is Zwart maatschappelijk actief in de branche van duurzame energie.

Zwart kijkt uit naar haar functie bij het waterbedrijf. ‘De afgelopen twee jaar heb ik vanuit mijn opdracht bij de Gemeente Groningen nauw samengewerkt met het waterbedrijf. Wat mij direct al opviel waren de bevlogen en betrokken medewerkers die vanuit hun passie voor water, elke dag met veel professionaliteit hun vak uitoefenen. Ik kijk er dan ook naar uit om hier deel van uit te mogen maken en me in te zetten om de maatschappelijke rol van het waterbedrijf op het vlak van verduurzaming van de regio verder te verstevigen en uit te breiden.’

Raad van Commissarissen
De RvC geeft aan erg blij te zijn met de benoeming van Riksta Zwart. ‘Met Riksta halen we een zeer enthousiaste en energieke persoonlijkheid in huis. Met haar organisatorische kennis en kunde, haar enorme netwerk en kennis van de regio zien we haar als de perfecte kandidaat om het waterbedrijf in haar ontwikkeling naar een moderne en krachtige organisatie verder te begeleiden. De RvC heeft het volste vertrouwen in een professionele en prettige samenwerking’, aldus voorzitter Yvonne van Mastrigt.

Waterbedrijf Groningen
Waterbedrijf Groningen is dé drinkwaterleverancier in de provincie Groningen. Via vijf productielocaties levert zij aan ruim 575.000 klein- en grootverbruikers 47 miljard liter drinkwater. Daarnaast levert waterbedrijf Groningen industriewater (op maat) via North Water, een joint venture van Evides Industriewater en Waterbedrijf Groningen, watertechnologie via WLN en op het gebied van Energie & Water zijn tal van projecten in voorbereiding en uitvoering; aardwarmte, WKO (warmte-koudeopslag), warmtenetten en geothermie, waarbij water als transportmiddel voor warmte wordt gebruikt.    

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht