Schoon en gezond water tijdens de Week van Ons Water
Terug 20 april 2016

Schoon en gezond water tijdens de Week van Ons Water

​Wij zijn wereldkampioen in water. Tijdens de nationale Week van Ons Water van 1 t/m 8 mei vieren we dit. Het thema dit voorjaar is schoon en gezond water. Oftewel: water als onze vriend. Overal in het land worden uitjes en activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water!
“Ons water is bijzonder”, verklaart minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. “Water is overal in ons land. Miljoenen mensen leven en werken onder zeeniveau en hebben zomaar schoon water uit elke kraan. In Nederland vinden we dat normaal, maar over de grens vindt men dat ongelooflijk bijzonder. Met de Week van Ons Water hopen we dat meer Nederlanders zich hiervan bewust worden.”
De drinkwatersector doet mee aan de Week van Ons Water. Tijdens de Week van Ons Water organiseren drinkwaterbedrijven bijvoorbeeld ‘waterwandelingen’ in waterwingebieden. Of ze vertellen tijdens een workshop hoe het lekkerste kraanwater van de wereld wordt gemaakt. Verder zijn er op 5 mei bij 14 officiële bevrijdingsfestivals tappunten waar iedereen kraanwater kan halen. Meer informatie over de uitjes die per dag plaatsvinden is te vinden op weekvanonswater.nl.
“In Nederland kun je altijd op schoon, lekker en betaalbaar drinkwater rekenen. Dat is gewoon maar niet vanzelfsprekend.” aldus Renée Bergkamp, directeur Vewin (Vereniging van waterbedrijven in Nederland). “We mogen trots zijn op ons drinkwater en ondersteunen daarom van harte de Week van Ons Water.”
De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven.
weekvanonswater.nl

Delen via: