Tweede Kamerlid Smaling bezoekt Dunea
Terug 15 maart 2016

Tweede Kamerlid Smaling bezoekt Dunea

​Vrijdag 11 maart organiseerde Vewin samen met Dunea een werkbezoek voor Eric Smaling op de productielocatie van Dunea in Scheveningen. Smaling is lid van de Tweede Kamer voor de SP, hij werd samen met medewerker Ingrid Gyömörei ontvangen door Wim Drossaert.
Vewin presenteerde enkele punten uit de Omgevingswet die na behandeling in de Tweede Kamer nog openstaan en die Vewin onder de aandacht heeft gebracht bij de Eerste Kamer. Dit zijn het punt van lozingen en vergunningen en van integraal beleid. Vewin heeft haar zorgen toegelicht over het feit dat het principe ‘lozen verboden, tenzij vergunning’ in de Omgevingswet wordt omgedraaid naar ‘lozen toegestaan, tenzij’. Ook het punt van integraliteit waarbij drinkwater als nationaal belang volgens de Omgevingswet decentraal geborgd moet gaan worden door provincies en gemeenten kwam uitgebreid aan de orde.
Wim Drossaert wist het zorgpunt van de lozingen en vergunningen te illustreren met het voorbeeld van de pyrazool-casus. Verder maakte hij helder hoe vaak drinkwaterbedrijven zich genoodzaakt zien innamestops in te stellen, wat de impact hiervan is en hoe lang deze innamestops kunnen duren.
Tijdens het tweede deel van het werkbezoek kregen Smaling en de andere bezoekers een rondleiding aangeboden op de locatie, waar zij de verschillende stappen in het proces van de drinkwaterproductie bekeken en uitleg hierbij kregen.

Foto v.l.n.r.: Arjen Frentz (plv. directeur Vewin), Wim Drossaert (algemeen directeur Dunea), Ingrid Gyömörei (medewerker SP) en Eric Smaling (lid Tweede Kamer SP).

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht