Vewin Open Huis goed bezocht

Terug 30 mei 2013

Vewin Open Huis goed bezocht

Tijdens het goed bezochte Vewin open huis op 29 juni, werd het nieuwe kantoor in de Haagse Malietoren feestelijk in gebruik genomen. Vewin directeur Theo Schmitz opende de bijeenkomst: “Deze locatie hoort bij de activiteiten van Vewin, midden in het politieke en bestuurlijke hart van Den Haag”. Voorzitter Cees Veerman vervolgde de toespraak: “We moeten zuinig zijn op de Nederlandse drinkwatersector die iedere dag voor ons klaar staat en schoon drinkwater levert. Ik wens de collega’s succes toe om hieraan bij te dragen.” Daarna knipten zij symbolisch het Vewin lint.

Malietoren

In de Malietoren aan de Bezuidenhoutseweg, zijn onder andere ook VNO-NCW en MKB Nederland gevestigd. Als belangenbehartiger van de Nederlandse drinkwaterbedrijven vestigt Vewin zich dan nóg dichter bij het politieke en bestuurlijke hart van Nederland.

Historie
Bij de oprichting in 1952 was Vewin gevestigd in Amsterdam, in 1964 volgde een verhuizing naar Rijswijk. Ten tijde van de oprichting telde Nederland 198 drinkwaterbedrijven, waarvan er 177 lid waren van Vewin. Alle waterbedrijven bij elkaar produceerden toen 350 miljoen kubieke meter water. Nu telt Nederland 10 waterbedrijven, de leden van Vewin. De totale jaarlijkse drinkwaterproductie is momenteel zo’n 1,1 miljard kuub water van onberispelijke kwaliteit.

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht