Vewin aanwezig op EU bijeenkomst ‘Shaping the future of water for agriculture’

Terug 12 juli 2011

Vewin aanwezig op EU bijeenkomst ‘Shaping the future of water for agriculture’

Voldoende schoon en zoet water is een voorwaarde voor leven en moet ook in de toekomst voldoende voorradig zijn vindt Vewin. Hiervoor zijn slimme innovaties in de landbouw en de industrie, als grootverbruiker van water, noodzakelijk. Vewin volgt de ontwikkelingen binnen de EU omtrent dit onderwerp op de voet. Vandaag wordt in Brussel tijdens de bijeenkomst ‘Shaping the future of water for agriculture’ gesproken over innovatieve technieken die efficiënter watergebruik in de landbouw mogelijk maken.

 

Het is een belangrijke bijeenkomst, omdat onderzoek uitwijst dat de droogte in de EU toeneemt. Deze droogte herinnert eraan hoe vitaal water is voor mens, dier, gewassen en economie. De landbouw is met een aandeel van 70 procent, de grootste watergebruiker in de EU. Met efficiency en innovatieve technieken is in deze sector veel winst te behalen.

 

GLB

Vewin is in gesprek met DG Landbouw en DG Milieu van de Europese Commissie over hun visie op het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouw Beleid (GLB). De Europese Commissie schrijft op dit moment de wetgevende voorstellen en zal die in het najaar publiceren. De Commissie zal een ‘vergroening’ van de directe betalingen in Pijler I voorstellen. Vewin vindt dat greening = zorg voor het milieu ook blueing = zorg voor schone waterbronnen inhoudt. Dit is na te lezen in de Vewin brochure 'Duurzame en innovatieve landbouw voor de toekomst'. Klik daarvoor op het onderstaande beeld.

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht