Vewin ontvangt delegatie van 'water-winnaars' uit Brazilië

Terug 23 december 2011

Vewin ontvangt delegatie van 'water-winnaars' uit Brazilië

 

Vewin ontving vorige week een delegatie van 40 watermanagers uit alle regio’s van Brazilië. De bezoekers volgden een week lang een studieprogramma waarin de thema’s water en energie, delta-technologie en waterzuivering  centraal stonden. De studietrip werd ondersteund door onder meer Rotterdam Climate Initiative, Arcadis en drinkwaterbedrijf Dunea .

Op uitnodiging van Vewin had ABES, de Braziliaanse koepelorganisatie voor drink- en afvalwaterbedrijven, kandidaten geselecteerd die hoog waren geëindigd bij een management-kwaliteitstest. De ‘winnaars’ kregen de kans om deel te nemen aan een studiereis naar Nederland.

De deelnemers waren geïnteresseerd in  onder meer de lage hoeveelheid chemicaliën die  in Nederland aan het drinkwater wordt toegevoegd. Ook de constructie van public-private-partnerships riep veel vragen op. De stadstour door Rotterdam  was gericht op maatregelen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dit onderwerp was interessant voor de deelnemers vooral gezien de toepasbaarheid van de maatregelen in bijvoorbeeld het gebied rond Rio de Janeiro.

Samenwerking met ABES

Vewin werkt momenteel samen met ABES, om in Brazilië een kwaliteitsprogramma voor drinkwaterbedrijven te introduceren. Ook zijn er banden tussen Vewin en Braziliaanse drinkwaterbedrijven vanwege de internationale benchmarkstudie die op initiatief van Vewin wordt uitgevoerd.

 

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht