Vewin publiceert Waterdruk 7: ‘De bodem als basis voor een duurzaam bestaan’

Terug 17 januari 2012

Vewin publiceert Waterdruk 7: ‘De bodem als basis voor een duurzaam bestaan’

Vewin publiceert Waterdruk 7: ‘De bodem als basis voor een duurzaam bestaan’. Hierin geven 18 experts hun visies op het gebruik van de bodem. De Nederlandse drinkwaterbedrijven gebruiken deze ondergrond dagelijks. Die ondergrond herbergt miljarden kubieke meters  water, waar de drinkwaterbedrijven gezond kraanwater van maken.  De ondergrondse ruimte wordt echter steeds intensiever gebruikt. Denk daarbij aan steeds meer kabels en leidingen, transportverbindingen en warmte/koude opslag. Daarnaast worden steeds ondergronds activiteiten overwogen, zoals de opslag van nucleair afval en het winnen van schaliegas. Dit vraagt om goede afwegingen. Waterdruk 7 beoogt een bijdrage te leveren aan de discussie over een duurzaam en geordend gebruik van de ondergrond.  

Duurzaamheid voorop
Theo Schmitz, directeur Vewin: ‘Voor de drinkwaterbedrijven is bodemgebruik een key issue. De kwaliteit van de bodem moet geborgd worden, continu. Bij selectie van nieuwe bodemactiviteiten is duurzaamheid een belangrijk criterium. Verantwoord bodemgebruik heeft een directe relatie met het product waarvoor de drinkwaterbedrijven verantwoordelijk zijn: betrouwbaar en gezond drinkwater van hoge kwaliteit.’ 

Waterdruk
Waterdruk 7 is uitgegeven in de serie ‘Waterdruk’ en  aangeboden aan de minister van I&M,
Melanie Schultz van Haegen, de staatsecretaris van I&M, Joop Atsma en de Vaste Kamercommissie van I&M en afgelopen vrijdag uitgereikt aan de deelnemers aan de vakantiecursus in de TU Delft.  

Lees hier de reader bodem of blader deze hieronder door

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht