Vewin publiceert Waterspiegel 4

Terug 14 september 2012

Vewin publiceert Waterspiegel 4

Vewin heeft op vrijdag 14 september de nieuwe Waterspiegel 4  gepubliceerd en deze is digitaal te raadplegen op de Vewin website. In de nieuwe Waterspiegel wordt onder andere aandacht besteed aan de EU Intergroup on Water, en een dubbelinterview met Natuurmonumenten en Vewin. Vanzelfsprekend komt ook Prinsjesdag 2012 aan de orde.

Interessante dubbelinterviews
In het eerste artikel van Waterspiegel 4 een interview met Richard Seeber. Hij speelt een belangrijke rol bij het huidige en toekomstige waterbeleid in Brussel. Naast zijn voorzitterschap van de ‘Intergroup on Water’ is hij momenteel betrokken bij twee belangrijke rapporten voor het Europees Parlement. Het eerste rapport betreft de implementatie van de Europese waterwetgeving. Seeber: ‘Zoals Vewin correct stelt, dekt de bestaande waterwetgeving alle belangrijke beleidsgebieden van waterbeleid. Het niveau van implementatie is echter nog niet voldoende.’. Het tweede rapport betreft het onderwerp prioritaire stoffen.
In een volgend artikel ‘Nanotechnologie is nu echt uit de startblokken’ neemt Dr. Ir. Bas Hofs de lezer mee door de microwereld van graphene sheets en eiwitbuisjes. Verder een dubbelinterview tussen Natuurmonumenten en Vewin. ´Zonder water geen natuur, en vice versa’, aldus Myrthe Kusse, Medewerker Extern Beleid van Natuurmonumenten. Vanzelfsprekend wordt ook aandacht besteed aan Prinsjesdag 2012. In dit artikel worden per departement de hoofdlijnen van de Vewin standpunten weergegeven.

 

Klik op de afbeelding voor (resp.) Waterspiegel 4

      

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht