Vewin publiceert jaarverslag 2012

Terug 5 juni 2013

Vewin publiceert jaarverslag 2012

Het digitale jaarverslag van Vewin over 2012 is verschenen. Rondom het thema ‘Productiestations in de drinkwatersector’ komen de belangrijkste resultaten en activiteiten van het bureau aan de orde als ook de financiële stand van zaken.

Productiestations als de Berenplaat, Onnen en Laarderhoogt zijn enkele voorbeelden die in het jaarverslag aan bod komen. In totaal worden 10 locaties in de schijnwerpers gezet. Nederland telt ongeveer 200 productielocaties. Op deze locaties wordt het ruwe water gezuiverd tot uitstekend drinkwater.

Het drinkwater wat de waterbedrijven produceren is afkomstig uit de verschillende bronnen: grondwater, oppervlaktewater en duinwater. Deze verschillende bronnen vereisen diverse zuiveringstechnieken. Door voortdurend te werken aan de verbetering van zuiveringsprocessen blijft de kwaliteit van  het drinkwater nu en in de toekomst zo hoog mogelijk. Gezamenlijk produceert de sector 1.136 miljoen m3  drinkwater per jaar.

In het jaarverslag wordt van ieder drinkwaterbedrijf een productiestation afgebeeld. De foto’s geven een goed beeld van de diversiteit van de productiestations en hun omgeving.

Klik hier om het jaarverslag in te zien

 

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht