Waterinnovatieprijs 2014: Drie nominaties voor twee drinkwaterbedrijven
Terug 7 november 2014

Waterinnovatieprijs 2014: Drie nominaties voor twee drinkwaterbedrijven

​De genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2014 zijn bekend. De 135 inzendingen zijn door de jury teruggebracht naar 13 genomineerden, waaronder de drinkwaterbedrijven Waternet en PWN. Op 2 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking bij Inn Style in Maarssen.

Drone, wateranalyse en DePoepfabriek.nl
Vewin directeur Renée Bergkamp, jurylid Waterinnovatieprijs: “De vele inzendingen tonen het belang van het onderwerp water in al haar facetten. Ik ben er trots op, dat twee drinkwaterbedrijven zijn genomineerd voor drie projecten. Waternet heeft een ‘drone’ ontwikkeld waarmee onder andere waterkwaliteit gemeten kan worden vanuit de lucht en zij hebben een slim wateranalyse-instrument ontwikkeld. Hiermee kunnen de waterbeheerders eenvoudig een risicoanalyse uitvoeren van toxische stoffen voor het ecosysteem. PWN heeft meegewerkt aan het project DePoepfabriek.nl. Op deze website kunnen kinderen leren wat er gebeurt als je het toilet spoelt. De leerlingen leren daarnaast hoe dit afvalwater wordt gezuiverd en dat je nog veel meer kunt met het afvalwater, namelijk energie opwekken (biogas) en grondstoffen (bioplastic) winnen.”

Ruimte voor innovatie
De Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt in 4 categorieën: Droge voeten, Schoon water, Voldoende water en Ruimte voor innovatie. Deze laatste categorie is dit jaar in het leven geroepen om initiatieven waar anders denken, anders doen centraal staat te belonen. Annemieke Nijhof, juryvoorzitter Waterinnovatieprijs, CEO Tauw Group B.V.: “Alle projecten dragen op hun eigen wijze bij aan het watermanagement in Nederland en spelen in op relevante thema’s in de watersector. Sommige projecten zijn interessant vanwege hun praktische eenvoud en andere projecten springen er juist uit vanwege hun brede toepasbaarheid.”

Stem nu
De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen. Dit jaar wordt er voor het eerst een Publieksprijs uitgereikt. Dit betekent dat er op de website kan worden gestemd op de genomineerden. De genomineerde met de meeste stemmen neemt op dinsdag 2 december de Publieksprijs in ontvangst. Klik hier om te stemmen op een van de genomineerde projecten.

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht