Wereld Waterdag wordt wandelend succes

Terug 18 maart 2013

Wereld Waterdag wordt wandelend succes

Donderdag 21 en vrijdag 22 maart is het Wereld Waterdag. Op deze dag wordt er in heel de wereld stilgestaan bij de belangrijkste vraagstukken rondom water. Nederland is dit jaar het gastland dat de internationale conferentie mag organiseren. Vewin sponsort voor deze gelegenheid de actie ‘Walking for Water’. Hierbij vragen kinderen de aandacht voor globale waterproblematiek.

Over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor water in de breedste zin van het woord. ‘Walking for Water’ doet dit ook. Kinderen van diverse basisscholen lopen met een rugzak met 6 liter water op hun rug een afstand van 6 kilometer. Zij kunnen hiervoor per kilometer worden gesponsord. Dit doen zij om aandacht te vragen voor alle kinderen in derde wereld landen die deze afstand dagelijks moeten afleggen voor schoon drinkwater.

Het thema van de Wereld Waterdag is dit jaar ‘Samen werken aan waterzekerheid’. Op 21 maart zal Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje de conferentie openen. Hierna zullen verschillende prominenten zoals: president Ellen Johnson Sirleaf van Liberia, Prins Hassan van Jordanië, minister voor publieke voorzieningen en huisvesting Pereira van Mozambique, CEO Polman van Unilever, voorzitter Maina van de Keniaanse werkgeversorganisatie en Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu bij elkaar komen. Zij zullen pleiten om de toekomst van water veilig te stellen door een slotverklaring samen op te stellen. Deze verklaring zal door de VN worden gebruikt als input voor de post-2015 ontwikkelingsagenda, het vervolg op de Millenniumdoelen.

Met alle goede hoop wordt Wereld Waterdag dus een wandelend succes!
Lees meer over de WereldWaterdag hier


Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht