Nieuws

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiën, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies
Overzicht 2022
Drinkwaterbedrijven verhogen drinkwatertarieven in 2023
1 december 2022

In 2023 zullen alle drinkwaterbedrijven hun tarieven verhogen, drinkwater wordt 10 tot soms 25% duurder. De meeste tarieven stijgen fors. Dit is de uitkomst van de aandeelhoudersvergaderingen van de drinkwaterbedrijven.

Lees verder
Vewin tekent intentieverklaring 'samen schuldregelingen redden'
31 oktober 2022

​Op 31 oktober heeft Hans de Groene, directeur Vewin, namens de drinkwatersector de intentieverklaring 'samen schuldregelingen redden' mede ondertekend. Deze ondertekening vond plaats samen met onder andere minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Lees verder
Prognose tot 2040: toename drinkwatergebruik
19 september 2022

Vewin publiceert vandaag het rapport ‘Prognoses drinkwatergebruik in Nederland tot en met 2040’. Volgens de ‘basisprognose’ zal het gebruik tot 2040 toenemen. De toekomstige groei is onder andere afhankelijk van de voorziene toename van het aantal inwoners en de mate van besparing.

Lees verder
Vewin publiceert onderzoek Watergebruik Thuis
12 september 2022

Het CBS heeft in opdracht van Vewin op basis van een enquête berekend hoeveel drinkwater per persoon in 2021 in huis is gebruikt. Het totale drinkwatergebruik komt uit op 128,1 liter per persoon per dag. Het onderzoek geeft ook informatie over hoe vaak verschillende drinkwatertoepassingen in huis worden gebruikt en het gebruik per keer.

Lees verder
​Tarievenoverzicht drinkwater 2022
6 april 2022

Vewin heeft het Tarievenoverzicht 2022 gepubliceerd. De publicatie geeft een overzicht van de tarievenregelingen van de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven. Ook bevat het een uitleg over de opbouw van het tarief voor drinkwater.
Uit het overzicht blijkt dat het gemiddelde tarief voor huishoudens €1,39 per m3 bedraagt, 1 cent meer dan in 2021.

Lees verder
Zorgen kwaliteit en beschikbaarheid drinkwaterbronnen steeds groter
22 maart 2022

De beschikbaarheid van voldoende en goed zoetwater voor de bereiding van drinkwater leidt tot steeds grotere zorgen bij de drinkwatersector. Die conclusie verbindt Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland, aan het rapport ‘Drinkwaterstatistieken 2022, van bron tot tap’ dat zij vandaag op Wereldwaterdag publiceert

Lees verder