Duik in de Week van Ons Water!
Terug 10 oktober 2016

Duik in de Week van Ons Water!

​De nationale Week van Ons Water van 12 tot 19 oktober 2016 gaat spetterend van start met vijftig kinderen in het Aquarama van Weizigt in Dordrecht. Het motto is: Duik in de Week van Ons Water!
Vriend en vijand
Ons water is bijzonder. Water is overal in ons land. Miljoenen mensen leven en werken onder zeeniveau en hebben zomaar schoon drinkwater uit elke kraan. In Nederland vinden we dat volstrekt normaal, maar over de grens vindt men dat ongelooflijk bijzonder. Nederlanders zijn heel goed in watermanagement, maar als bewoners van dit mooie land hebben we vaak geen idee wat we moeten doen als het een keer misgaat. Bijvoorbeeld als een dijk doorbreekt of als ons huis onder water staat door hevige regenval en overstromende riolen.
Meer dan 100 activiteiten
Tijdens de Week van Ons Water zijn in het hele land meer dan 100 uitjes en activiteiten om ons water beter te leren kennen en te beleven. Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeenten laten zien wat ze allemaal doen en vertellen ook wat jij kunt doen. Ook hebben watermusea allerlei spetterende activiteiten. De wereld van ons water heeft veel facetten en er valt voor jong en oud een boel te ontdekken. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten en uitjes op week van ons water en volg het nieuws erover op de sociale media via #weekvanonswater of #onswater.
Onswater.nl maakt water persoonlijk
‘Ons Water’ is een campagne om Nederlanders waterbewuster te maken. Het is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en drinkwaterbedrijven.

Tags by dit artikel
Delen via: