Vewin presenteert dashboard voor inzicht prestaties drinkwaterbedrijven
Terug 18 december 2023

Vewin presenteert dashboard voor inzicht prestaties drinkwaterbedrijven

Vewin heeft, aanvullend op de wettelijke prestatievergelijking van ILT, een openbaar digitaal dashboard ontwikkeld. Dit dashboard geeft op een gebruikersvriendelijke manier toegang tot de resultaten van de prestatievergelijking. Alle klanten, studenten, bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen de resultaten bekijken en desgewenst grafieken en tabellen van de resultaten uit het dashboard downloaden.

Waterkwaliteit, klantenservice, milieu en financiën en efficiency
De resultaten zijn ingedeeld in de vier hoofdthema's van de wettelijke prestatievergelijking: Waterkwaliteit, Klantenservice, Milieu en Financiën & Efficiency. Daarnaast is het thema Basisstatistieken toegevoegd om contextinformatie over de drinkwaterbedrijven te bieden. In dit thema vindt de gebruiker de belangrijkste statistische verschillen tussen de drinkwaterbedrijven, zoals de aantallen inwoners per distributiegebied, de aantallen aansluitingen, de hoeveelheden geproduceerd en geleverd drinkwater, etc.

Elk hoofdthema is verder onderverdeeld in sub-thema's. Naast de scores op de prestatie-indicatoren bevatten de sub-thema's, waar relevant, ook toelichtingen van de drinkwaterbedrijven op de scores.

Online weergave driejaarlijkse prestatievergelijking
Het dashboard is een online weergave van de driejaarlijkse prestatievergelijking, die sinds 2012 verplicht is volgens de Drinkwaterwet. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) voert deze prestatievergelijking uit en Vewin faciliteert de levering aan ILT van de benodigde gegevens. De demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 27 november het rapport van de Prestatievergelijking drinkwaterbedrijven 2022 naar de beide Kamers der Staten-Generaal gestuurd.

Bekijk het Vewin drinkwater dashboard

Tags by dit artikel
Delen via: