Peter van der Velden voorzitter Vewin
Terug 20 december 2017

Peter van der Velden voorzitter Vewin

​Peter van der Velden wordt de nieuwe voorzitter van Vewin, de Vereniging van waterbedrijven in Nederland. Per 1 januari 2018 volgt hij Cees Veerman op, die de functie van voorzitter vanaf 2011 heeft bekleed.

Van der Velden heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo is hij onder meer burgemeester geweest in Emmen, Bergen op Zoom en Breda. Recentelijk was hij waarnemend burgemeester in Dordrecht. 

Vanaf 2015 is hij voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies in het (semi-)publieke domein.

Van der Velden over het belang van Vewin: "We vinden het in Nederland heel normaal dat iedereen beschikt over goed en voldoende water. Dat is een gelukkige omstandigheid, want op veel plaatsen in de wereld is het helaas anders. Dat er hier altijd veilig drinkwater is, is te danken aan grote investeringen en de inzet van duizenden professionals van de waterbedrijven. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. Vewin brengt als lobbyorganisatie deze bedrijven bij elkaar. Het is een eer als voorzitter een bijdrage te mogen leveren aan deze belangrijke organisatie."

Delen via:
Gerelateerd aan dit persbericht