Minister Harbers brengt werkbezoek aan drinkwatersector
Terug 18 april 2023

Minister Harbers brengt werkbezoek aan drinkwatersector

Op 17 april heeft Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat een werkbezoek gebracht aan de drinkwatersector. De minister sprak met Peter van der Velden (voorzitter Vewin), Hans de Groene (directeur van Vewin), Jasper Verberk (sectordirecteur productie Brabant Water) en Hanneke van de Ven (sectordirecteur distributie Brabant Water).

Een belangrijk agendapunt was het Actieprogramma Leveringszekerheid drinkwater. De minister gaf aan dat het van groot belang is om de leveringszekerheid van drinkwater te waarborgen. Vewin is blij met de toezegging van de minister dat hij actief wil samenwerken met de drinkwatersector bij het opstellen van het actieplan en met de afspraak om voor de zomer verder te spreken over het veilig stellen van de leveringszekerheid en over de invulling van de zorgplicht van de overheid voor de drinkwatervoorziening.

Ook bekeken de aanwezigen de nieuwbouw van het waterproductiebedrijf in Eindhoven. Het complex wordt de komende jaren compleet vernieuwd naar een duurzame en toekomstbestendige drinkwatervoorziening.

Tags by dit artikel
Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht