Nieuwe voorzitter Vewin: Pieter Litjens
Terug 12 december 2023

Nieuwe voorzitter Vewin: Pieter Litjens

Per 1 januari 2024 wordt Pieter Litjens de nieuwe voorzitter van Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland. Hij volgt Peter van der Velden op, die zes jaar aan het roer van de vereniging heeft gestaan. Litjens zal deze rol naast zijn huidige functie als directeur/bestuurder van CROW vervullen.

Pieter Litjens was eerder burgemeester van Aalsmeer en wethouder in Amsterdam. Ook is Litjens enkele jaren actief geweest als lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en op dit moment vervult hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies binnen het (semi)publieke domein. Sinds januari 2019 is hij directeur/bestuurder van CROW.

Pieter Litjens: "Ik ben verheugd om aan boord te komen als voorzitter van Vewin. De benoeming komt op een cruciaal moment, want Vewin heeft net haar standpunten actief gepresenteerd richting de formatie van het nieuwe kabinet, met een heldere visie op de toekomst van het drinkwater.
Als nieuwe voorzitter wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het aanpakken van de uitdagingen van vandaag en deze omzetten in de duurzame oplossingen van morgen. Het gaat om het waarborgen van gezond en veilig drinkwater voor de toekomst."

Vewin kijkt ernaar uit om samen met de nieuwe voorzitter te werken aan de toekomst van het drinkwater. De uitdagingen voor de drinkwatersector zijn groot. Het lijkt vanzelfsprekend dat er altijd water uit de kraan komt, maar die vanzelfsprekendheid komt steeds meer in gevaar.

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht