Nieuws

 

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiën, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies

Overzicht

18 september 2019
Prinsjesdag 2019: In kabinetsplannen ontbreekt gevoel van urgentie voor kwaliteit en kwantiteit van drinkwaterbronnen

Vewin is tevreden over het feit dat de kwaliteit en kwantiteit van de drinkwaterbronnen in de Rijksbegroting en plannen van het kabinet voor 2020 aandacht krijgen. Tegelijkertijd is Vewin teleurgesteld over het gebrek aan daadkracht om de problemen ook daadwerkelijk met urgentie aan te pakken.

Lees verder
17 september 2019
Vewin publiceert Lobby-agenda 2019-2020

​​Bij de aftrap van het nieuwe parlementaire jaar op Prinsjesdag vraagt Vewin aandacht voor de lobbypunten van de drinkwatersector in de nieuwe Lobby-agenda. De bescherming van drinkwaterbronnen, grond- en oppervlaktewater, staat daarbij centraal.

Lees verder
12 september 2019
Kwaliteit van bronnen voor drinkwater steeds meer onder druk

Het is twee voor twaalf voor de Nederlandse drinkwaterbronnen. Onderzoekers van KWR hebben een samenvattend overzicht opgesteld van beschikbare informatie over de toestand van de bronnen en deze studie levert een zorgelijk beeld op.

Lees verder
27 augustus 2019
Watereducatie - Van makathon naar onderwijs

Voor het eerst in Nederland werkten het vmbo, mbo en hbo samen in één onderwijsproject. Gedurende zeven weken gingen leerlingen en studenten van drie onderwijsinstellingen in Noord-Holland gezamenlijk aan de slag met een opdracht van PWN.

Lees verder
23 augustus 2019
Column Water en gezondheid, welzijn en sport


In de buurt van de Tweede Kamer staat er één. En om de hoek van het Apeldoorns stadhuis, voor de Hema in Emmeloord, op de markt in Groenlo, in Dronten bij het station. Als je een blik werpt op drinkwaterkaart.nl lijkt ons land vol te staan met watertappunten.

Lees verder
20 augustus 2019
Het Waterpaspoort van Tjeerd de Groot

Naam: Tjeerd de Groot
Leeftijd: 50
Functie: Tweede Kamerlid D66

Lees verder
16 augustus 2019
Column. Op weg naar de ‘Digital Water Future’

De inspanningen van de watersector om te zorgen dat er bij de consument schoon drinkwater uit de kraan komt, dat waterbronnen vrij van verontreiniging worden gehouden en verspilling wordt tegengegaan, zijn een prestatie van formaat.

Lees verder
13 augustus 2019
Watereducatie ook in de klas: kraanwater, duurzaam en gezond

Met een uitgebreid educatief aanbod leert Evides Waterbedrijf schoolkinderen alles over het belang van kraanwater. Kraanwater is een verstandige keuze: het wordt milieuvriendelijk gezuiverd en geleverd – zonder (plastic) verpakking – en is lekker en gezond.

Lees verder
9 augustus 2019
Het Waterpaspoort van Chris Stoffer

Naam: Chris Stoffer
Leeftijd: 44
Functie: Tweede Kamerlid SGP

Lees verder
6 augustus 2019
Column Natuur en water: bondgenoten én lotgenoten…

Natuur en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het merendeel van onze natuurgebieden is afhankelijk van grond- of oppervlaktewater. Van de beschikbaarheid daarvan én van de kwaliteit.

Lees verder
2 augustus 2019
Staatstoezicht op de Mijnen: 'De geothermie-sector moet volwassen worden'

Naar verwachting zal geothermie (energiewinning uit aardwarmte) de komende jaren in Nederland een grote vlucht nemen. Dat is ook van belang voor de drinkwatervoorziening, omdat bij het boren voor geothermie risico's optreden voor het grondwater voor de drinkwaterproductie. De toezichthouder voor de geothermie-sector, Staatstoezicht op de Mijnen, houdt de vinger aan de pols als het gaat om veiligheid...

Lees verder
30 juli 2019
Werkbezoek Duurzame Zorg, LUMC: 'Zorg en water gaan over gezondheid'

De rol van de zorgsector is van oudsher primair: mensen beter maken. Maar steeds vaker denkt men in de zorg na over de fase daarvóór: mens en milieu gezond houden.

Lees verder